HR Support Officer

HR

Ben jij administratief vaardig en haal je energie uit HR gerelateerde werkzaamheden?

Ophtec is dé oog-expert. We ontwikkelen, produceren en verkopen intra-oculaire lenzen en helpen zo oogartsen wereldwijd om hun beste werk te leveren. We zijn een groeiend familiebedrijf met vestigingen in zeven landen, maar bij ons op kantoor vind je vooral Groningse nuchterheid en kennen we elkaar allemaal. We hebben een grote groei- en ontwikkelambitie waar we vanuit een strategisch programma samen aan werken en waarvan jij onderdeel kunt uitmaken. Daarbij investeren we in onze mensen, innovatie en duurzaamheid.

“Hier ben je geen nummertje, maar doe je er echt toe”

Wat ga je doen?

Je bent als HR Support Officer dé specialist als het gaat om de administratieve dienstverlening naar onze medewerkers toe. Je bent administratief zeer vaardig en haalt energie uit HR gerelateerde taken. Je bent samen met een collega verantwoordelijk voor alle administratieve taken, die voortvloeien uit de in-, door- en uitstroom van medewerkers, zoals:

 • Opstellen van (arbeids-)contracten en brieven
 • Verwerken van in- en uitdiensttredingen en overige mutaties in het E-HRM systeem (wij werken met Visma)
 • Verwerken van verzuim- en herstelmeldingen
 • Maandelijks genereren van HR-rapportages die de afdeling Finance verwerkt in haar rapportages.

Maar, je gaat nog een stapje verder! Als applicatiebeheerder van Visma ontwikkel je jezelf tot superuser. Dat doe je vanuit eigen inzicht en inzet maar natuurlijk helpen we je daar ook mee. Als superuser beheers je het systeem zo goed , dat je ook meer complexe taken in Visma kunt verrichten, de gevolgen daarvan overziet en waar nodig het systeem kunt verbeteren en/of optimaliseren.

Ook leggen we graag een aantal HR thema’s bij jou neer, waarin jij een belangrijke rol kunt gaan vervullen. Welke dat precies zijn stemmen we graag met jou af o.b.v. jouw ervaring en voorkeuren.

Jouw profiel

 • Je hebt een relevante opleiding op minimaal MBO-4 niveau afgerond of beschikt over een (aantoonbaar) zelfde werk- en denkniveau. Je hebt enkele jaren ervaring opgedaan in een vergelijkbare functie.
 • Je bent accuraat en oplossingsgericht. Je hebt en houdt overzicht, hebt een proactieve werkhouding en denkt graag mee over verbetering van werkprocessen.
 • Je hebt ervaring in het werken met MS office (Word, Excel en Outlook) en met personeelsadministratiesystemen (ervaring met Visma is een pré maar geen must).
 • Je bent een verbinder en communiceert moeiteloos binnen alle geledingen in de organisatie. Je Nederlands is uitstekend en vanwege de contacten met onze collega’s in het buitenlands red je je ook prima in het Engels.

Wat bieden we jou?

We bieden je een afwisselende functie in een internationaal werkveld en met mogelijkheden om te groeien. Met een passend inwerktraject en goede begeleiding maken we je wegwijs binnen de organisatie en zorgen we voor een goede start. Ook zorgen we voor een plezierig vervolg van je carrière binnen Ophtec! Jouw persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk en er zijn veel mogelijkheden om jouw kennis en vaardigheden te verbreden, verdiepen en te ontwikkelen, waaronder toegang tot het leerplatform GoodHabitz.

Vanzelfsprekend horen bij de functie een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

 • Een goed salaris (inclusief 13e maand).
 • Reiskostenvergoeding.
 • Winstdeling.
 • Ruime opleidingsmogelijkheden.
 • Fiscaal voordeel bij aanschaf van een fiets en een fitnessabonnement.

Vragen of meer weten?

Heb je na het lezen nog vragen of wil je graag meer weten? Neem dan contact op met Jeanine Staal (Director HR). Jeanine vertelt je graag meer over de vacature en kan al je andere vragen over Ophtec beantwoorden.

Jeanine Staal
Director HR
Telephone: 050-5251944
Emailadress: j.staal@ophtec.com

Solliciteer direct

Wacht niet langer en solliciteer als jij denkt dat dit over jou gaat! Starten na de zomervakantie is geen probleem. Stuur je CV en korte motivatie naar solliciteren@ophtec.com of vul onderstaand formulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

Sollicitatie formulier

Max. file size: 64 MB.